Napi idézetek a Szépségről

Lágy csontkovácsolás

By Semiramis


Ez a kezelés a manuál terápiának azon irányzata, amely az emberi csontok és ízületek korrekciós kezelésére alakult ki, ötvözi a népi csontkovácsolás, kiropraktika és az oszteopátia egyes elemeit.

A lágy csontkovácsolás során a kimozdult ízületet a körülötte lévő izom fellazításával és egy megfelelő mozdulat segítségével a csontkovács lehetőséget teremt, hogy az ízületet megtalálja az eredeti rendeltetési helyét, így hatékonyabban tudják ellátni a feladataikat. E módszer alapja az izmok és inak lazítása, nyújtása a gerinc kimozgatása.

Mindez elősegíti a szimmetrikus testtartás visszaállítását, az izomzat az idegrendszer ellazulását a nyirokrendszer serkentésével együtt. Természetesen egy hosszú idő alatt kialakult probléma esetén több kezelésre van szükség.

A mozgásszegény életmódnak és a folyamatos napi stressznek kitett szervezetnél sokkal könnyebben alakulnak ki azok a kellemetlen és fájdalmas tünetek, melyek megkeseríthetik a mindennapjainkat.

A lágy csontkovácsolás hatékony gyógymód lehet:

•derékfájás
•hátfájás
•fejfájás
•lumbágó, isiász
•kéz és lábzsibbadás
•keresztcsont és keresztcsont elmozdulások

Nálunk a masszőreink ötvözik, azaz masszázsfogásokkal együtt adják a lágy csontkovácsolást.

Tehát a kimozgatás mellett komplex, egész testre kiterjedő, izületstimuláló és energetikai elemeket is tartalmazó, nyomó-gyúró technikát is alkalmaznak.

(Egyébként eredetileg kínai shaolin szerzetesek alkalmazták energetizálás céljából.)

Elsődleges célja az aszimmetrikus test szimmetriájának valamint a testsúlyközpont rendellenes eltolódásának visszaállítása és harmonikus működésének fenntartása.

A gyúrást a meridián pályákon haladva végezzük, ezáltal aktivizáljuk az emberi test öngyógyító erőit mely ek elősegítik a betegségek megelőzését és a kialakult kórképek gyógyulását. A nyomó-gyúró-söprő mozdulatsor segít a test izmainak ellazításában, az inak és izületek “nyújtásában”, a szervezet energiáinak kitisztításában és szabad áramlásának visszaállításában.

Az izületek kimozgatásával pedig megszűnik a tárolt feszültség amely az izmok kötöttsége révén alakul ki.

Testsúlyközpont eltolódás problémák:
Az emberek nagy többsége születéskori csípőcsont eltolódással jön világra, melynek következményei egyrészt a csontok, izületek, izmok működésének zavarát eredményezi, másrészt a medence anatómiáját tekintve ezek az elváltozások a belső szerveink területén is jelentkezhetnek.

A fájdalom kiváltó oka ilyenkor az elmozdult ízület, és ennek következménye a megfeszülő izmok és inak. A zavar forrása, hogy a test izomzata megfeszül, s ennek következtében a terhelés másként éri az ízületeket. A csigolyák elmozdulása nyomást gyakorol a kilépő idegpályákra, melyek az egész testünket behálózzák, így a probléma nem csak a gerinc mentén jelentkezhet.

Amennyiben a vendég részéről is felmerül a gerincnyújtásra igény, a masszőr is úgy ítéli meg, hogy tanácsos, egyben lehetséges is a pad használata, és semmi kizáró ok nem áll fenn, úgy a 60 perces vagy egyéb egyénre szabott időtartam kibővíthető a kb. 10 perces gerincmobilizáló kezeléssel; bővebb információkat a gerincnyújtópadról itt találsz.

Lista ára:

Csontkovácsolás svédmasszázzsal: 6 600 Ft/60 perc

Csontkovácsolás svédmasszázzsal + gerincnyújtás: 7 500 Ft/70 perc

(Ha + további 10 perces kezelést /még egy kis masszázst, kimozgatást, vagy tanácsadást, egyéb kiegészítő kezelésformát/ igénybe vennél, akkor a teljes ár 8 500 Ft/80 perc)

Hívható kollégáink:

Dávid
Hajni