Napi idézetek a Szépségről

Svédmasszázs

By Semiramis


A svédmasszázs megalkotója Pehr Henrik Ling, stockholmi svéd vívómester volt a XIX. században. Ő foglalkozott először a masszázs és a torna kombinálásával, ebből alakította ki a svédmasszázst.

Azóta a svédmasszázs a legelterjedtebb a nyugati irányzatok közül. Európában minden masszázsszalonban és a legtöbb fürdőben igénybe lehet venni.

A svédmasszázs egy igen erőteljes, gyúró technológián alapul. Közismert tény, hogy a svédmasszázs akkor hatékony, ha már fáj. Fellazítja az izmokat, és nagyon hatékony az alvászavarok leküzdésében. Minden ember, akinek mozgás szegény az életmódja, kötelező lenne igénybe venni ezt a szolgáltatást, mivel átmozgatja a nem használt izmokat, megelőzve azoknak sorvadását.

Ez a masszázs fajta kifejezetten a testre korlátozódik, mint az európai masszázs fajták legtöbbje. Ennek ellenére hatékony a stressz oldó hatása. Hasonló a gyógymasszázshoz, azzal a kivétellel, hogy az egész testfelület átmozgatásra kerül, míg a gyógymasszázs célzottan a fájdalmas területekre irányul.

A svédmasszázs a következő problémák kezeléseként igen erősen javasolt: Bármilyen izom merevség, vagy mozgásszervi probléma, továbbá izületi problémák esetén.

Nagyon hatékony gerincproblémák tekintetében, továbbá reumás megbetegedésekkor. Ezen kívül, mivel erősen javítja a vérkeringést, ezért szívelégtelenség és keringési problémák esetén is javasolt a kezelés.

Gyakran alkalmazzák alvászavar és erős stresszes állapot megoldására, továbbá egyéb pszichoszomatikus problémák esetén, úgy mint légzészavar. Izomgörcsök és húzódás esetén is hatékony, bár ez esetben inkább a sportmasszázs a legoptimálisabb technológia. A svédmasszázs nem minden esetben a legjobb választás, ezért bármilyen megbetegedés esetén orvos javaslata szükséges.

Nem helyettesíti az orvosi kezelést, általában kiegészítő kezelésként alkalmazzák.

Választható egy órás, másfél órás időtartamú, de ismerjük az igényt gyorsabb, frissítő gyúró kezelésre is, 40-50 percben, ill. aki nagyon elfoglalt, annak mindenképp a legrövidebb, 30 perces masszázs javasolt, de ennél már inkább a hát-és derékmasszázst igénylik.

Jelenleg az 50 perces teljes testmasszázst kínáljuk,
melynek listaára: 5 000 Ft
(Ha valaki nagyon ragaszkodik a 60 perceshez: 6 000 Ft)
A Svédmasszázs gyógy/frissítő/vagy relax változatához Te Magad is választhatsz olajat, pl. narancs-fahéj, citromfüves, levendulás, borsmenta, keleti bűvölet, stb. közül.


Figyelj minket:-) Iratkozz fel a hírlevelünkre,
ha nem vagy még fenn :-)

Svédmasszázst végző kollégáink:

Hajni
Dávid