Napi idézetek a Szépségről

Színterápia - Kromoterapia

By Semiramis


Színterápia az élménykabinban

A vörös szín
A narancssárga
A citromsárga
A rózsaszín
A zöld
A kék
A lila
A fehér


Eredete:

A színterápia (kromoterápia) ősi eredetű gyógymód, ugyanis a hagyományos orvoslás mindig nagy jelentőséget tulajdonított a színek egészségre és lélekre gyakorolt hatásának.

Az egyiptomiak, rómaiak, görögök egyaránt ismerték a helioterápiát (fényterápia) - közvetlen napsütéssel való kezeléssel.Indiában pedig az rvedikus orvoslásban tartották fontosnak a színek csakrákra és energiaközpontokra gyakorolt pozitív hatását.

A kínaiak is a különböző színekre bízták egészségüket. A beteg ablakára olyan színű függönyt raktak, melynek színe az adott betegség gyógyítására szolgált, a beteg pedig ugyanilyen színű ruhát kapott.Jelen:

Számos tudományos kísérlet és kutatás támasztotta alá a színek anyagcsere-, ideg- és immunrendszerre kifejtett pozitív hatását.


Hogyan hat?

Minden anyag, beleértve az emberi testet, atomokból és atommezőkből áll, melyek meghatározott hullámhosszon rezegnek. A színek gyógyító hatása pontosan sejtjeink rezgőmozgásával áll összefüggésben: a betegségek és rosszullétek ugyanis a sejtek rezgésszámában létrejövő diszharmóniára vezethetők vissza, melyek meghatározott frekvenciájú színek segítségével visszaállíthatók az eredeti egyensúlyi állapotba.


Ha egy csakrán keresztül nem tudunk elegendő energiát felvenni a külvilágból, akkor a hozzá tartozó szervek alulműködnek, ezen az adott energiaközpont színével javíthatunk.

(Erre kitérünk a jobb oldalon található csakra menüpont alatt is, hiszen csakra tisztítást, erősítést is végzünk, kristályterápiával.A színeket testünk különböző módon tudja felvenni:

Speciális gépekkel fénysugárzás révén

 
- ezt biztosítja nálunk a DermaLife élménykabin,
  melynek egyik fontos funkciója a színterápia is:

- a kabinban a beállított programtól/kezeléstől függően meghatározott időben a beprogramozott algoritmus szerinti színek, fények gyulladnak fel, hatva a kezelt személy testére, lelkére egyaránt


Továbbá a teljesség kedvéért a színfelvétel lehetőségei:

- természetes esszenciákkal színezett vízben való fürdés
- ruhák, meditáció, vizualizáció és légző technika segítségével,
  valamint speciális termékekkel történő masszázs által
- napsugárzás által
 (hiszen ez a fény magába zárja valamennyi színt)
- besugárzott víz által, melyet egy meghatározott szín
 energiájával töltenek fel
- saját természetes színüket mutató ételek fogyasztásával


A kezelés előnyei:

A színterápia "finom" kezelés, azaz nincsenek mellékhatásai, nem okoz függőséget.


Bármilyen más kezelés mellett ajánlható, mivel elősegíti a mérgek ürülését szervezetünkből, ezáltal felerősítve más gyógymódok hatását. Minden kezelés önmagában is eredményes, de természetesen a rendszeres alkalmazás növeli hatékonyságát. Az is tény, hogy a színes fények jótékony hatással vannak általános érzelmi állapotunkra, pszichénkre is.A színek ezen kívül esztétikai problémák kezelésére is; bármilyen típusú bőrre, pattanásokra, ráncokra, narancsbőrre, fogyasztásra, bőrfeszesség visszaállítására alkalmazható.

A színek és az érzések között szoros összefüggés tapasztalható. Az ember nyitott rendszerként folyamatosan reagál a környezet ingereire, naponta tapasztalhatjuk a színek testre, lélekre, szellemre gyakorolt hatását, mellyel nem csupán gyógyítani, hanem lelki problémákat felismerni, diagnosztizálni is tudunk.

A színek és a csakrák kapcsolatáról, összefüggéseiről itt olvashatsz: a csakra menüpont alatt.

A DermaLife 2 alapszínt használ a teljes színspektrum
(kék és piros) a szín stimulánsok megalkotásához.


A piros
- a szív, a keringés és a vékonybél energiakörére hat. Növeli az energiaszintet, megnyugtatják és relaxálják a kedélyt és az általános közérzetet. Élénkíti a vérkeringést.
 
A kék
vérnyomáscsökkentő és segíti az alvást.

A zöld
- a máj energiakörére hat. Fertőtlenítő, általános gyógyító, regeneráló, méregtelenítő, újratermelő hatású.

A sárga,
- narancssárga a gyomor, lép, hasnyálmirigy energiaköréhez kapcsolódik.
Segíti a test folyadékainak áramlását

A lila
- kiváló hatással van a cellulit problémákra .